top of page

Πρόσκληση ενδιαφέροντος





Το Πανεπιστημίου Αιγαίου προσκαλεί εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης“e-Regenerated Freirean Literacy through Empowering Community Techniques” (e-Reflect) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+ KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις για την Εκπαίδευση Ενηλίκων».


Με θεωρητική βάση το έργο του Βραζιλιάνου παιδαγωγού και φιλοσόφου Paulo Freire, το σχέδιο “e-Reflect” προσφέρει μαθήματα σε πλατφόρμα ανοιχτής εκπαίδευσης (Moodle) εστιάζοντας στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Α΄ Επίπεδο Επιμορφωτικού Προγράμματος

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου 2016, διαρκεί έξι εβδομάδες (ολοκλήρωση προγράμματος 18/03/2016) και διεξάγεται αποκλειστικά online, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών σε δια ζώσης μαθήματα, στην αγγλική γλώσσα.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου επιπέδου απονέμεται στους εκπαιδευτικούς Πιστοποιητικό Παρακολούθησης “e-Reflect” Α΄ Επιπέδου.


Β΄ Επίπεδο Επιμορφωτικού Προγράμματος

Το δεύτερο επίπεδο του επιμορφωτικού προγράμματος αφορά στην εφαρμογή στο σχολικό περιβάλλον κατά το χρονικό διάστημα 21/03/2016 έως 30/05/2016. Οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν τη μέθοδο στο σχολικό τους περιβάλλον και μοιράζονται στο αποθετήριο του “e-Reflect” το εκπαιδευτικό υλικό και τα αποτελέσματα των δράσεων που πραγματοποίησαν. Το αποθετήριο υποστηρίζει τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και φιλανδικά. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου επιπέδου απονέμεται στους εκπαιδευτικούς Πιστοποιητικό Παρακολούθησης “e-Reflect” Β΄ Επιπέδου.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, μόνιμοι/αναπληρωτές/ωρομίσθιοι, οι οποίοι υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:


και πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.


Κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων είναι:

  • επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας,

  • εξοικείωση με εργαλεία Web 2.0

  • χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης

  • τόπος του σχολείου που υπηρετούν

  • τύπος του σχολείου που υπηρετούν

  • προηγούμενη εμπειρία σε δράσης ενίσχυσης της ιδέας του ενεργού πολίτη

Σε περίπτωση ισοδυναμίας υποψηφίων ως προς τα ανωτέρω κριτήρια, θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης.


Πληροφορίες κα Νάνσυ Πυρίνη, e-mail: nancypyrini@aegean.gr

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page